Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hüllő - Hírek, Cikkek, Érdekességek képes leírás - Hüllő.tlap.hu
részletek »

Hüllő - Hírek, Cikkek, Érdekességek - Hüllő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hullo.tlap.hu » Hüllő - Hírek, Cikkek, Érdekességek
Keresés
Találatok száma - 20 db
Horgászok a pácban - pecásfogyasztó krokodilok

Horgászok a pácban - pecásfogyasztó krokodilok

Két hét alatt nyolc horgászt öltek meg krokodilok Zimbabwéban. Az áldozatok közül csak kettőnek a maradványait találták meg a vízben. A vérszomjas hüllők a főváros, Harare közelében lévő mesterséges tónál, a Chivero tározómedencénél ragadták el az illetőket. Egy kilencedik férfit súlyosan megsebesítettek, de ő életben maradt - adta hírül a Sunday Mail című napilap a nemzeti parkok igazgatóságának közleményére hivatkozva.

Muzikális krokodilok

Muzikális krokodilok

Ezek a 200 millió éve a Földön élő hüllők túlélték a dinoszauruszok tömeges kipusztulását, egy romantikus dal első taktusainak hallatán elérzékenyülnek. Legalábbis ezt látni a Ho Si Minh-városi Hoaca gazdaságában nevelt kétezer példányon, amelyeknek egyenesen földbe gyökerezik a lábuk, ha felhangzik egy édeskés dallam. A krokodilok érzelmességét megszelídítésükre használják a gazdaságban. A muzsikán nevelkedő állatok nem küzdenek egymással, és táskák, cipők meg övek készítésére szánt értékes bőrük így nem sérül meg.

Kannibalizmust figyeltek meg csörgőkígyóknál is

Kannibalizmust figyeltek meg csörgőkígyóknál is

A kannibalizmus, azaz a fajtársak elfogyasztása a gerinctelenek közt a leggyakoribb, de a gerinceseknél is sok példát találunk rá. Leírták többek közt halak, varangyok, szalamandrák, krokodilok, oroszlánok esetében. A kutatók legújabb megfigyelése alapján csatlakoztak a sorhoz a csörgőkígyók is.

A bébi krokodilok már a tojásban beszélgetni kezdenek

A bébi krokodilok már a tojásban beszélgetni kezdenek

A bébi krokodilok már azelőtt 'beszélgetni' kezdenek egymással és anyjukkal, hogy kikeltek volna a tojásból, feltehetően éppen azt jelezve, hogy hamarosan világra jönnek. A kiskrokodilok hangokat bocsátanak ki, mielőtt kibújnának a tojásokból, mire a krokodilmamák erőteljesen ásni kezdenek a homokban - állapították meg francia kutatók, akik 10 nőstény krokodilt és tojásaikat vizsgáltak egy állatkertben. A megfigyelések szerint a hangokkal a kiskrokodilok a testvéreikeit is ösztönzik arra, hogy előbújjanak.

Hüllő-autó

Hüllő-autó

Nem csak gyík-/kígyóbőr mintázatú külsejével kelt feltűnést Alexander Kotlarevski (koncepció-)autója, a szilíciumszálas szerkezet is új lehetőségeket ígérő újdonság: Rugalmassága jól jöhet pl. az ütközések energiájának hatékonyabb elnyelésénél. Via Trendhunter

Hüllők és  alacsonyabbrendű állatok gyógyászata

Hüllők és alacsonyabbrendű állatok gyógyászata

A konferencia szakmai programja során, pénteken és szombaton a téma hazai és külföldi szakértői tartanak előadásokat a szárazföldi és vízi gerinctelenek megbetegedéseitől a kétéltűek sebészetén át a teknősök állatorvosi ellátásig, szinte minden fontos alacsonyabbrendű fajcsoportot érintve. A nemzetközi hírű külföldi előadók jelenléte pedig - az eddigiekhez hasonlóan - idén is garantálja, hogy a legmagasabb szintű, legfrissebb ismeretanyagot hallhatják a résztvevők. A szokásokhoz híven mindkét nap szakmai vitával végződik, illetve szombaton kötetlen bankett keretében zárjuk a konferenciát, melynek helyszíne a Tropicarium látványos különterme. A konferenciát az előző évekhez hasonlóan szakmai kirándulás követi, melynek célpontja Győr és a győri Xántus János Állatkert.

Hüllővérre mennek a szúnyogok

Hüllővérre mennek a szúnyogok

Komoly veszélybe sodorhatják a híres galápagosi óriásteknőst a hüllővérre szakosodott szúnyogok - figyelmeztetnek a szakértők. A kutatók szerint a turizmus fellendülése miatt most nagyobb a kockázata annak, hogy betegséget terjesztő rovarok kerülnek a szigetre.

Veszélyesek lehetnek a gyerekekre

Veszélyesek lehetnek a gyerekekre

Hüllők, majmok, rágcsálók és más egzotikus állatok bukkannak fel egyre gyakrabban házi kedvencként. Ezt a divatot azonban nem ajánlatos követni kisgyerekes családokban és olyanoknak, akiknek immunrendszerével probléma van - állítják amerikai szakemberek. A Pediatrics című szaklapban hétfőn megjelent közleményükben az atlantai Emory Egyetem orvosi karának kutatói beszámolnak arról, hogy bár a gyerekorvosok tisztában vannak a házi kedvencekkel kapcsolatos kockázattal, csupán 5 százalékuk tájékoztatja rendszeresen a szülőket és gyerekeket a lehetséges veszélyekről.

Vulkán veszélyezteti az óriásteknősöket

Vulkán veszélyezteti az óriásteknősöket

A 13 nagy és 40 kicsi, vulkanikus eredetű szigetből álló csoport az Egyenlítő magasságában, Ecuador nyugati partjától csaknem ezer kilométerre a Csendes-óceánban fekszik. A legnagyobb sziget, az Isabela öt tűzhányójának egyike, az 1690 méter magas Cerro Azul csütörtök éjjel lépett működésbe, tíz év nyugalom után. 1998 szeptemberében néhány teknőst elégetett a láva, pedig a hatóságok összegyűjtötték és helikopterekkel elszállították a ritka állatokat. A Cerro Azul az Isabela-sziget délnyugati, lakatlan csücskében fekszik.

Hirdetés
Kétszáznyolcvanmillió éves hüllők...

Kétszáznyolcvanmillió éves hüllők...

Kétszáznyolcvanmillió évvel ezelőtt élt két gyíkszerű hüllő utolsó étkezésének menüjét térképezték fel kanadai biológusok. Az őskori hüllők maradványaira Oklahomában bukkantak, és a koponyák vizsgálata közben véletlenül fedezték fel a fogak közé szorult rovarmaradványokat. Az egyik koponyában a rovar külső vázának egy darabkáját fedezték fel, a másik gyík fogai közé a kutikula egy darabját találták meg. A kutatók már régóta feltételezték, hogy a korai hüllők rovarokkal táplálkoztak, erre engedtek következtetni éles, befelé görbülő fogaik, amelyek ideálisan voltak kiképezve arra, hogy megragadják a rovart és megtartsák rúgkapáló zsákmányukat.

Hüllő- és ásványkiállítás megtekintése

Hüllő- és ásványkiállítás megtekintése

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi és Módszertani Központ Ápoló-gondozó célú lakóotthon fiataljai Hüllő- és ásványkiállításon vettek részt. A Körösök Völgye Látogatóközpont egy olyan kiállításnak adott otthont, ahol teknősök, óriáskígyók, gyíkok, varánuszok, rágcsálók és madárpókok képviselték az élővilágot. A szebbnél szebb ásványok és csillogó kristályok pedig a Földet szimbolizálták, leróva ezzel tiszteletüket a Föld Napja előtt.

Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu

Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu

Üdvözöljük a Fotky&to fotóalbumban A Fotky-Foto.hu Fotóalbum jó minőségű royalty free licenciás fényképeket kínál. Olcsó,legális fényképek, kereskedelmi és magán célra remek áron! Fotky-Foto.hu Fotóalbum - képek, fényképek, fotók, illusztrációk, vektoros grafikák az egész világról az Ön reklámjához, hirdetéséhez, honlapjára és nyomtatásra. Képek grafikus munkához, reklám ügynökségeknek, magazinokba és médiába. Fényképek milliói a legjobb áron. Válassza ki a fényképet és kényelmesen online töltse le garanciával, könnyen. Így a kép pár percen belül az Öné lehet!

Milyen hüllőt válasszak? - Gyíkok

Milyen hüllőt válasszak? - Gyíkok

Persze, hogy ezeket a terráriumokat úgy létesítsük, hogy lakóik fejlődjenek, s a szemnek is tetszetősek legyenek, hogy kölcsönösen ne bántsák egymást s hogy a szabadban uralkodó összhang is meglegyen, pontosan kell ismernünk az állatok életmódját. Továbbá azoknak a növényeknek létföltételeit is, a melyekkel körül akarjuk venni ápoltjainkat iparkodnunk kell megteremteni a kellő viszonyt mind a kettő és egymás között is, hogy mind a ketten zavartalanul tenyészhessenek és fejlődhessenek egymás mellett.

A madagaszkári tarka gekkó terráriumi tartása

A madagaszkári tarka gekkó terráriumi tartása

Nagy és széles feje van, amit a henger alakú testétől, keskeny nyak választ el. Változatos színűek, de a testének felső része csoki barna, amit különböző fehér minták díszítenek. Ezek a minták egyedenként nagy változatosságot mutatnak: szabálytalan pöttyös formáktól, egészen a szabályos halcsont mintáig. Hasa piszkos fehér. A testet apró pikkelyek fedik, amin apró szemölcsök láthatóak. A jól tartott egyedek farka vastag és némi ízeltséget mutat. A hímeknél már fiatal korban nagyon jól láthatóak a kloákánál elhelyezkedő nagy herék. Nagy szemei vannak, pupillái függőlegesek. Végtagjain öt ujj található. A kifejlett gekkók 12-15 cm-re nőnek meg.

A Namíbiai korallkobra

A Namíbiai korallkobra

Az orrpajzsuk megnagyobbodott, mert nagyon sokat túrnak a homokban. Azt is megfigyeltem, hogy szinte teljesen elássák magukat és csak éjszaka jönnek elő. Teljes mértékben éjszakai ragadozó; a lámpaoltást követően meg indul és reggelig-amíg fel kapcsolom a lámpát-megállás nélkül mozognak, túrnak. Élőhelyükön száraz, sivatagos helyen élnek. A nyakpajzsukat annyira nem tudják szétfeszíteni, mint pl. egy Naja, hanem csak kis mértékben sikerül nekik és ilyenkor a talajtól 10-15 cm-re emelkednek el. Zavarás esetén nagyon hangosan fújtatnak, az idegesebb egyedek azonnal kobráznak is. A természetben nagyon sok mindent elfogyasztanak: madarak, rágcsálók, gekkók, kígyók szerepelnek étlapján. Nagyon gyors kígyó! Takarításkor, itatáskor, etetéskor fokozottan kell figyelni!

Skorpiók kezdőknek és haladóknak

Skorpiók kezdőknek és haladóknak

Egy madárpókot vagy skorpiót kis helyen is el tudunk helyezni, s takarmányozásuk is olcsóbb, mint más háziállatoknak. Amikor állatokat vásárolunk, mindig alaposan olvassunk utána, kérdezzük meg a tenyésztőt és a szakboltokban az eladótól minél több információt gyűjtsünk. Csak akkor fogjunk bele az állat megvásárlásába, ha maximálisan tisztában vagyunk az állat igényeivel, természetével és a lehető legtöbb információt begyűjtöttünk róla.

Önkéntes kétéltű és hüllő védők kerestetnek

Önkéntes kétéltű és hüllő védők kerestetnek

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az ország több pontján szervezendő kétéltű és hüllő programjaihoz önkéntesek jelentkezését várja. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya meghirdette 2011. évi programját. A Szakosztály az alábbi programokhoz várja önkéntesek jelentkezését: Pannongyík felmérés. Helyszínei: Balaton-felvidék (Várpalota, Szentgyörgyhegy, Somló), Pilis (Esztergom, Szentendre, Visegrád), Gödöllői-dombság (Pánd, Albertirsa), Kiskunság (Nyárlőrinc). Programvezető: Kovács Tibor

Tuti menü