Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hüllő - Minden ami a témával kapcsolatos képes leírás - Hüllő.tlap.hu
részletek »

Hüllő - Minden ami a témával kapcsolatos - Hüllő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hullo.tlap.hu » Hüllő - Minden ami a témával kapcsolatos
Keresés
Találatok száma - 16 db
Hüllők

Hüllők

A hüllők az Antarktisz kivételével minden kontinensen megtalálhatók, kiváltképp a trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken. Habár valamennyi sejt anyagcseréje termel bizonyos mennyiségű hőt, a modern hüllőfajok egyike sem képes testhőmérsékletének állandó értéken tartására, emiatt ezeket az állatokat 'hideg vérűeknek' (ektotermeknek) is nevezik. Testhőmérsékletük többé-kevésbé a környezet hőmérsékletének függvényében változik, például árnyékban lehűl, a napsütés hatására pedig felmelegszik. Jelentős mértékben viselkedésükkel szabályozzák testük hőfokát, hűvös időben napoznak, meleg időben nyirkos, árnyékos helyekre húzódnak. Hűvös környezetben testük természetesen melegebb a környezetnél, a kérgesteknős például meglehetősen hűvös tengerekben is rendszeresen előfordul. Testében a meleg vért a keringési rendszer a test középpontja felé továbbítja, kiszorítva a hidegebb vért a külső részek felé. Természetes élőhelyén azonban a legtöbb hüllő a meleg vérű emlősökhöz és madarakhoz viszonyítva csak kismértékben szabályozza a testhőmérsékletét. A hőmérsékletszabályzás terén megmutatkozó hátrány a hüllők számára előnyt is jelenthet a táplálkozásnál, ugyanis kevesebb élelemre van szükségük a hasonló méretű emlősökhöz és madarakhoz képest, amelyek a táplálékukból kinyert energia jelentős részét a szervezetük melegen tartására fordítják.

Minden ami hüllő

Minden ami hüllő

Az USA déli területein honos. A legnagyobb és legsúlyosabb édesvízi teknős, hossza elérheti az 1,40 m-t. Nagy fejét nem tudja páncéljába vissza húzni, mint a többi teknős. Nagyobb folyók és mocsarak lakója, kedveli az iszapos fenekű vizeket. Többnyire a folyómeder vagy mocsár közepén hever, máskor ki8dugja orrát a vízből, és az árral viteti magát. Néha a víztől távolabb is rá lehet bukkanni. A keselyűteknőstől jogosan fél a helyi lakosság, valóban rászolgált angol 'harapós teknős' nevére: mindenbe beleharap, ami útjába kerül, s amit megragadott, azt nehezen engedi el.

Hüllő betegség

Hüllő betegség

Az A-vitamin hiánya gyakori probléma teknősöknél, melyet többnyire a vitaminszegény táplálék okoz. Az A-vitamin hiánya sajnos sokszor párosul D-vitamin hiányával, mely nem csak a páncélosokat, de a gyíkokat is érinti. A kígyóknál ez a fajta hiánybetegség nem annyira jellemző, hiszen zsákmányállataikat egészben fogyasztják, így az A-vitaminban gazdag májhoz is hozzájutnak.

Magyarország hüllőfajainak listája

Magyarország hüllőfajainak listája

A világon élő mintegy 7900 hüllő állatfaj közül Magyarország mai területén 15 faj fordul elő a szabad természetben. Az alábbi lista azt a 15 magyarországi hüllőfajt tartalmazza, amelyekkel vadon találkozhatunk. A hobbiállatok (ékszerteknősök, óriáskígyók, leguánok, gekkók, varánuszok stb.) nem szerepelnek benne.

A gének döntöttek az őskori hüllőkről

A gének döntöttek az őskori hüllőkről

Az őskori tengeri hüllők nem tojásrakók voltak, hanem élő utódokat hoztak a világra, amelyek nemét a gének, nem pedig a környezeti tényezők, a külső hőmérséklet határozta meg - állítják amerikai kutatók, akik vizsgálataikról a Nature legújabb számában számolnak be.

 Meglepő de nem új

Meglepő de nem új

A több millió éve kihalt hüllők nyomában töltött évek után egy kanadai tudós csirkeembriókkal mutatná be, hogy képes dinoszauruszok létrehozására. Hans Larsson, a montreali McGill Egyetem kutatója olyan, a dinoszauruszoknál megtalálható jellegzetességeket kíván előállítani, amelyek több millió évvel ezelőtt tűntek el a madarakból. A kutató úgy véli, hogy a csirke embrionális fejlődése során bizonyos 'genetikai kapcsolók' átállításával képes lesz létrehozni a dinoszauruszok anatómiáját. Jóllehet a kutatás még csak kezdeti szakaszban tart, elképzelhető, hogy a tojásokból egyszer majd történelem előtti állatok bújnak elő.

Szabad lehet a krokodilvadászat Ausztráliában

Szabad lehet a krokodilvadászat Ausztráliában

Halálos krokodiltámadások sorozata után Ausztráliában fontolóra veszik a hatalmas hüllők vadászatának engedélyezését. Az észak-ausztráliai hatóságok csütörtöki bejelentése szerint a tervek között szerepel, hogy a vadászok bizonyos illeték befizetése után meghatározott számú krokodilt teríthetnek le.

Tanzánia: új hüllőfajok

Tanzánia: új hüllőfajok

Az új fajok felfedezése, amelyek között egyaránt akadnak kaméleonok, levelibékák és kígyók, ismét rávilágít arra, hogy mily gazdag a Nguru-hegység déli részének élővilága - hangsúlyozták a kutatók tanulmányukban, amely az Acta Herpetologica című szaklapban látott napvilágot. A tanulmány szerzői Michele Menegonnal, a trentói Természettudományos Múzeum munkatársával az élen arra is rámutatnak, hogy mekkora veszélyek leselkedtek a régió ökorendszerére, amelyet egyaránt fenyegettek a tűzvészek és a fakitermelés. A térség gazdag élővilágának megőrzése érdekében a kormány és a helyi közösségek egy sor intézkedést határoztak el.

Újra őshonos lehet a rákosi vipera

Újra őshonos lehet a rákosi vipera

Itthon egy Európában egyedülálló hüllővédelmi program eredményeként 20 év alatt ismét benépesülhetnek a rákosi vipera korábbi, magyarországi élőhelyei. A kizárólag a Kárpát-medencében honos hüllőt mesterségesen tenyésztik egy felső-kiskunsági rejtekhelyen.

Hirdetés
38 év után újra párzott

38 év után újra párzott

Harmincnyolc év után kezdett érdeklődni a szex iránt egy ritka új-zélandi hüllőfaj egyik tagja, amely így 111 évesen apa lett. Henry, az agg tuatara, vagy más néven hidasgyík 1970-ben érkezett az ország déli részén fekvő Southland Múzeumba, és az ottani tudósok azóta nem tapasztaltak szexuális aktivitást nála.

Hüllő szabadtéri tartása

Hüllő szabadtéri tartása

Érdemes figyelni az előrejelzést, mert egy hirtelen lehűlés komoly károkat okozhat állataink egészségében. Ha jön egy lehűlés, inkább a szobai terráriumba tegyük vissza az állatokat! A kinti tartásnak sok előnye van: a napfény pótolhatatlan a hüllőink számára. Dr. Gál János megfigyelései alapján, a napoztatott királysiklók utódai vitálisabbak, egészségesebbek lesznek, illetve a fészekelj is jobb lesz. A gyikoknál pedig semmivel sem pótolható a természetes napfény. A teknősöket pedig kifejezetten kint ajánlatos tartani! A gyíkok és a kaméleonok a betévedt rovarokat előszeretettel elfogják, aminek jóval magasabb az ásványi-anyag tartalma, mint a kereskedésekben kapható eleség állatoké.

Hüllő

Hüllő

A hüllők (Reptilia vagy Sauropsida) négylábú magzatburkos állatok. Négy ma élő rendjük ismeretes: Teknősök (Testudines) - megközelítőleg 300 faj, Krokodilok (Crocodylia) - krokodilok, kajmánok, alligátorok és gaviálok: 23 faj, Felemásgyíkok (Sphenodontia vagy Rhynchocephalia) - hidasgyíkok vagy tuatarák: 2 faj, Pikkelyes hüllők (Squamata) - gyíkok, kígyók és ásógyíkalakúak (Amphisbaenia): megközelítőleg 7600 faj, A hüllők az Antarktisz kivételével valamennyi kontinensen megtalálhatók, kiváltképp a trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken. Habár valamennyi sejt anyagcseréje termel bizonyos mennyiségű hőt, a modern hüllőfajok egyike sem képes testhőmérsékletének állandó értéken tartására, emiatt ezeket az állatokat "hidegvérűeknek" (ektotermeknek) is nevezik. (Kivétel ezalól a kérgesteknős, melynek testhőmérséklete magasabb a környezeténél.) A hüllők testének hőmérséklete a környezetük hőmérsékletének függvényében változik, például árnyékban lehül, a napsütés hatására pedig felmelegszik - a meleg vért a keringési rendszer a test középpontja felé továbbítja, kiszorítva a hidegebb vért a külső részek felé.

Közösségi oldal háziállatoknak

Közösségi oldal háziállatoknak

Közösségi oldal háziállatoknak! Kutyák, macskák, lovak, papagájok sőt még malacok is! Gyere Te is és oszd meg kedvenced fényképeit, videóit vagy írj webes naplót. Ismerkedj fajtársakkal vagy beszélgess a fórumon, legyél a közösség tagja! Érdekes, vicces fotókhoz készíthetsz képaláírást a szövegelj játékban. Szavazz a legjobb szövegre és képre, hogy gyarapodjon a gyűjteményünk egy újabb vicces képpel.

Hüllők és terrarisztika

Hüllők és terrarisztika

Nézzen körül az apróhirdetések között az apróhirdetés.biz oldalon, ha szereti a terrarisztikát, a hüllőket és a kétéltűeket. A hirdetések között nagyon jó vételek akadnak, például használt eladó terráriumok, melyek hibátlanok, vagy egyéb terrarisztikai felszerelések. Új házi kedvencet szeretne a kutya és a macska helyett? A gyík és a béka is lehet az ember legjobb barátja.

Állateledel Nagyker Webáruház

Állateledel Nagyker Webáruház

Állateledel Nagyker itt mindent megtalálsz ami a szakszerű hüllőtartáshoz szükséges. A Terrarisztikai eledeleket és terrarisztikai felszereléseket Európa piacvezető gyártóitól szerezzük be mely egyben garancia is a kiváló minőségre. Vásárold meg nálunk a terrarisztikai eledeleket és terrarisztikai felszereléseket és mi azt hűségpontokkal jutalmazzuk. A kiszemelt terrarisztikai eledeleket és terrarisztikai felszereléseket akár online bankkártyás, PayPal, utánvéttel és banki átutalással is kifizetheted. A megvásárolt terrarisztikai eledeleket és terrarisztikai felszereléseket a Trans-o-Flex futárszolgálat szállítja ki hozzád, de választhatsz akár Expressz házhozszállítást is.

Hüllők apróhirdetések

Hüllők apróhirdetések

Eladó hüllők hirdetési listái, minden mennyiségben. Megbízható tenyésztőktől, egészséges állatok. A TerraPlaza oldal célja, hogy felületet nyújtson profil és alkalmi tenyésztőknek az állatok megfelelő értékesítéséhez. Az engedélyköteles fajoktól eltekintve minden hüllő és kétéltű csoport hirdethető, köztük: kaméleonok, teknősök, kígyók, gekkók, varánuszok, szalamandrák, nyílméregbékák. Témakörök, és rendszertani kategóriák szerint csoportosítva. Az oldalon ingyenes a hirdetésfeladás, belső üzenetkezelő és értékelő rendszerrel rendelkezik.

Tuti menü